Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië. Er zijn veel verschillende aboriginal-gemeenschappen die elk hun eigen gewoontes en talen hebben. De Europeanen kwamen voor het eerst in contact met de aboriginals toen Australië ontdekt werd in de 18e eeuw. De aboriginals leefden toen nog als jager-verzamelaars.

Het verven op lichamen in combinatie met dans is een belangrijke kunstzinnige uiting van de aboriginals. Binnen een stam heeft iedere clan zijn eigen dans en een eigen manier van lichamen beschilderen. De vormen op het lichaam vertellen het verhaal van hun voorouders. Vaak geven de schilderingen de aboriginals kracht of beschermt hen tegen boze geesten.

Kunst is voor de aboriginals een belangrijke manier om hun cultuur vorm te geven. Ze gebruiken het om territorium af te bakenen, geschiedenis op te schrijven en om verhalen te vertellen. De aboriginals beschilderen trouwens niet alleen hun lichaam. Ze maken ook prachtige schilderingen op rotsen, bomen en andere natuurlijke materialen.

Er wonen in 2014 22.507.617 mensen in Australië. Australië is voor het grootste deel van Europese en voornamelijk Britse afkomst. De Engelstalige  groep vormt ongeveer 70% van de Australische bevolking. Het aantal de oorspronkelijke bewoners (Aboriginals) is maar 1,5% van het totaal aantal inwoners van de mensen in Australië. De meeste aboriginals leven in Queensland,  New South Wales, Western Australia en Northern Territory. Ongeveer 1,3% van de bevolking bestaat uit Aziaten en ongeveer 0,5% van de huidige bevolking is in Nederland geboren. Tussen 1947 en 1961 zijn er ongeveer 120.000 Nederlanders naar Australië verhuist naar een ander land. Door het huizentekort, de bevolkingsdichtheid en armoede waagden velen de grote overtocht (vaak per boot). Ook Nederlanders uit de voormalige kolonie Indonesië vestigden zich in Australië. De grootste Nederlandse kolonies zijn te vinden in Sydney en Melbourne.